klassieke-groentetuin

in deze tuin verbouwen de “vergeten groenten”. Groenten die vroeger heel bekend waren, maar nu niet vaak meer gebruikt worden. Denk aan groene asperges, palmkool, pastinaak, schorseneren enzovoort. Wat hier verbouwd wordt kunt u eten in de restaurants van “Het andere leven” zoals het theehuis hier vlakbij, het Seminar iets verderop, en de Kapel, ook iets verderop richting Zenderen.

hieronder de indeling van de groentetuin en wat u er kan vinden :

indeling klassieke groentetuin

De vergeten groenten zijn in deze lijst aangegeven met een V

  1. koolrabi V en andere kolen
  2. groene asperges en spitskool
  3. druiven
  4. aardperen V ; de wortelknollen lijken op aardappels, maar zijn iets zoeter, vandaar de naam aardpeer. komt van oorsprong uit Noord-Amerika.
  5. stambonen
  6. citroen melisse
  7. crosne ; komt uit China maar heet Japanse aardappel. Kleine knolletjes zijn mals en sappig, maar lastig te oogsten
  8. kardoen V en eetbare bloemen. Kardoen is een stevige plant die lijkt op een distel. Van de kardoen worden de bloemhoofdjes en vooral de vezelige bladstelen en midden-nerf gegeten
  9. kruidentuin
  10. crosne (zie nr 7)
  11. druiven
  12. schorseneren V ; ook wel “armelui asperges”; lange smalle wortels die heerlijk smaken, maar lastig te bewerken zijn
  13. palmkool V ; typische wintergroente uit middellandse zee gebied. ; bladen lijken inderdaad op die van palmbomen.
  14. komkommer en rabarber
  15. aubergines en pastinaak V; lijkt op een flinke peen maar is groter en witter.
  16. courgettes
  17. yacon en pompoen